Asmuo, įgijęs konditerio kvalifikaciją, galės dirbti konditerijos cechuose, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kaimo turizmo sodybose.
Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius. Dirbama patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais; galimas darbas pamainomis.
Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Dirbama mechaniniais ir automatizuotais konditerijos gaminių įrenginiais, įrankiais ir priemonėmis, elektrinėmis viryklėmis, valymo priemonėmis ir kt., naudojamasi technologijos kortelėmis.
Konditeris savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimais, Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techniniu reglamentu, patvirtintu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. spalio 28 d. įsakymu Nr. 3D-794 „Dėl Duonos ir pyrago kepinių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento ir Miltinės konditerijos gaminių apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techninio reglamento patvirtinimo“, sveikos mitybos reikalavimais.