Virėjas atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą, gamina šaltuosius ir karštuosius patiekalus, desertus, gėrimus, nesudėtingus konditerinius gaminius. Degustuodamas nustato gaminamų patiekalų kokybę, pašalina trūkumus. Naudojasi įvairiomis receptūromis, apskaičiuoja maistui pagaminti reikiamų produktų kiekį.
Baigę mokymo programą, mokiniai gebės:
1. Parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą;
2. Paskaičiuoti maisto produktų ir žaliavų reikmes;
3. Gaminti pusgaminius;
4. Gaminti sriubas, karštuosius patiekalus ir padažus;
5. Įvertinti pusgaminių ir patiekalų kokybę ir juos apipavidalinti;
6. Gaminti saldžiuosius patiekalus;
7. Gaminti salotas, užkandžius, garnyrus ir šaltuosius patiekalus;
8. Parinkti žaliavas ir produktus patiekalų pobūviams gaminti ir juos apdoroti;
9. Gaminti salotas, sriubas, karštuosius patiekalus užkandžius ir šaltuosius patiekalus pobūviams;
10. Gaminti saldžiuosius patiekalus pobūviams.